Sağmal Ahırlarda Yürüme Konforu
Yürüme konforu; hayvan refahı ile birlikte süt ineklerinin karlılığını artırır. Emin yürüyüş adımları, Tırnak sağlığı, Kuru yürüme alanları ile hayvan konforu ve daha yüksek karlılık sağlanır. Duraklı ahırlarda, yürüme alanları ineklerin hareket ettikleri (beslenme, içme, uzanma, yatma ) temel alanları birbirine bağlar. İyi çalışan bir süt işletmesi sistemi, sınırsız, ağrısız hareket ortamı sağlaması gerektirir.
İnekler bize neye ihtiyaçları olduğunu gösterir: yumuşak ve kaymaz bir zemin ve kauçuğu tercih eder.
Yürüme konforu şu anlama gelir: Daha fazla hareket – Daha fazla yem alımı, Güvenli yere basma: (Tırnağın yere basma gömülmesi nedeniyle) Daha iyi tırnak sağlığı. Daha sık üzerine çıkma – Daha iyi kızışma tespiti sağlar.
Süt inekleri her gün yaklaşık 12 saat ayakta kalırlar. Bu süre zarfında hayvanları aktif tutmak için rahat yürüyüş alanları gereklidir. Bu sınırlı ayakta kalma süresinin optimum kullanılması hayvanların performans potansiyelini en üst düzeye çıkarır. Kalan 12 saat boyunca inekler rahat yatabilmelidir. Bu süre ayak tırnakların yeteri kadar dinlenmesine olanak sağlar ve böylece sağlıklı boynuz büyümesini destekler. Boşta yere ayakta durma süreleri kısaltılmalıdır, çünkü bu tür hareketsizlik hayvanların tırnakları için zorlayıcı ve kötüdür.
Daha fazla hareket – Daha fazla yem alımı
Bazı davranış parametreleri, ineklerin ahırda doğal ihtiyaçlarını karşılamak için ne kadar yeterli olduğu hakkında bilgi verir. Kötü yürüme konforu, diğer aktivitelerin yanı sıra yem alımını azaltarak boşta durmaya neden olur!
iki kat daha fazla hareket: İneklerin kauçuk zemin üzerinde neredeyse iki kat daha fazla hareket ettiği uzun zamandır bilinmektedir. Daha aktif olan hayvanlar aynı zamanda daha üretken ve daha sağlıklıdır çünkü boş durmaz ve önemli doğal davranışlardan kaçınmazlar.
Adım uzunluğu: Doğal ortamında ve toprak üzerinde yürürken olduğu gibi adım uzunluğu, hayvanların yürürken kendilerini güvende hissedip hissetmediklerini ortaya çıkarır. Duraklı ahırlarda yapılan karşılaştırmalı ölçümlerde ineklerin kauçuk üzerinde beton zeminlere göre önemli ölçüde daha büyük adımlar attığını göstermektedir. Bu, doğal toprakta yaklaşık 80 cm.
Daha sık yemleme: Ruminantlar, rumendeki pH dalgalanmalarını minimumda tutmak için yemlerini olabildiğince sık olarak daha küçük rasyonlarda tüketmelidir. İnekler rahat yürüme alanlarında daha güvenli ve ağrısız hareket eder. Bu onları daha sık beslenmeye teşvik eder.
İnekler yumuşak yürüme alanlarında daha canlı hareket eder – bu bize ineklerin yumuşak kauçuk altlıkların üzerinde yürüdüklerinde kendilerini daha güvende hissettiklerini ve ağrı hissetmediklerini gösterir. Ahırda işlerin sorunsuz yürümesini sağlamak için ihtiyacımız olan şey bu.
İneklerin kaymaz bir zemine ihtiyacı var
Batmak ( tırnağın gömülmesi) Tırnak sağlığına katkı sağlar. Yürüme yollarındaki beton, genellikle yeniyken kaymaya dirençlidir, sadece birkaç yıllık kullanımdan sonra (mekanik ve kimyasal aşınmaya bağlı olarak) daha kayganlaşır ve artık kayma direnci ile ilgili minimum gereksinimleri karşılamaz.
DLG tarafından gerçekleştirilen testlerde, kayma sürtünme katsayısı 0,45’i geçmelidir. Yumuşak kauçukta, tırnak zemine gömülerek gerekli desteği sağlar.
Makul derecede yüksek kayma sürtünme katsayısı, sert bir zemine kıyasla kauçuk bir zeminin daha iyi kayma direnci sağlar. Neredeyse doğal batma, hayvan dostu yürüme konforunun anahtarı olan tırnaklara yeterli kayma direnci sunar.
KRAIBURG profiKURA – Korindum ile daha da fazla tutunma
İyi havalandırılmış sığır ahırlarındaki geniş yürüme alanları genellikle yaz aylarında kurur ve bu da genellikle olumludur. Ancak Zeminin türüne bakılmaksızın (beton, kauçuk, asfalt veya…), gübrenin kuruyan yüzeyinde kaygan lekeler oluşabilir – muz kabuğuna çok benzer (kuru üst yüzey, nemli alt taraf). Bu durumda, yüzeye eklenen aşındırıcı korindon içeren kauçuk zemin kaplamaları, önemli ölçüde daha yüksek tutuş sağlar. KRAIBURG’un profiKURA kauçuk zemin kaplaması bu benzersiz işlevi sunar ve bu nedenle sığır ahırındaki herhangi bir yürüme alanı için mümkün olan en iyi alternatiftir.
Daha sık üzerine çıkma – daha iyi kızışma algılama
Hayvanların gösterdiği çeşitli işaretler, yürüme alanlarının kayma direncini değerlendirmeyi mümkün kılar. İnekler kendilerini güvende hissettiklerinde büyük adımlarla başları yukarıda ve hızlı yürürler. Kızışma sırasında sık sık üzerine çıkma ve üç ayak üzerinde yalama ancak kaymaya dirençli yeterli bir zemin olduğunuz gösteren önemli inek sinyalidir.
KRAIBURG KURA ile daha sık üzerine çıkma yoluyla daha net kızışma işaretleri verir. . Araştırmalar, inek dostu yürüme alanlarında artan üzerine çıkma davranışının kızışma tespiti üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu göstermektedir.
Daha sık üzerine çıkma: Yumuşak zeminlerde bile aktif hayvanların zam zaman kayması normaldir – ancak bu, doğal davranışları durdurmaz. Yumuşak zeminler ayrıca yaralanma riskini büyük ölçüde azaltır.
İyileştirilmiş kızışma algılaması: Sert ve kaygan bir zemin sessiz kızışmaya katkıda bulunabilir. Sınırsız üzerine çıkma gibi net kızışma işaretleri, doğurganlık yönetiminin önemli bir parçasıdır
Üç ayak üzerinde daha fazla yalama: İnekler sadece üzerinde durdukları yer konusunda kendilerini güvende hissettiklerinde, yalarken üç ayak üzerinde dururlar. Bu nedenle, bu davranış, yeterli kayma direnci olduğu ve emin olarak ayakta durabilmenin önemli bir işaretidir. Bir başka olumlu: meme ve uyluk arasındaki yarığın yalaması, o bölgede egzamayı önlemeye yardımcı olur.
Sağlıklı Tırnaklar karlılıktır
Tırnak sağlığı, bir süt ineğinin karlılığında en önemli faktördür. İyi tırnak sağlığı, beslenme ve düzenli tırnak bakımı ve törpüleme gibi yönetim konularının yanı sıra rahat yürüme alanları gerektirir.
Sub-klinik laminit – birçok komplikasyonun habercisi : Sub-klinik laminit, süt sığırcılığı sürülerinde oldukça yaygındır. Bununla birlikte, etkilenen hayvanlar açıkça topal değildir. Açık olan şey, metabolik bozuklukların koryumu zayıflattığıdır. Sert zeminler ve tırnağın yanlış şekil alması , hizalanması, basınç zirvelerine neden olabilir. Ek mekanik yük, zayıflamış koryumun anında çürümesine neden olur. Bu, tek ülser, çift taban veya beyaz çizgi hastalığı gibi komplikasyonların birincil nedeni olarak kabul edilir.
KRAIBURG KURA – en iyi koruyucu olarak yumuşak kauçuk zemin altlık: subklinik laminit vakalarında olumlu bir etkiye sahiptir. Yumuşak bir zemin, basıncı azaltır ve zayıflamış koryumdaki anlık morarmayı azaltır. Etkilenen hayvanlar da acı çekmeden hareket edebilir ve daha sık yeme giderler – bu sağlıklı metabolizma ve tırnaklar için önemlidir!
Yumuşak kauçuk zemin kaplaması KURA ayak tırnakları üzerine düşen basıncı azaltır.
Taban yumuşaması, daha az Tırnak hasarı
İnekler doğal olarak yumuşak toprak üzerinde yürürler. Bu durumda, süt ineklerinin genellikle basınca bağlı tırnak hastalıklarından (örneğin, tek ülserler, çift tabanlar, beyaz çizgi hastalığı) muzdarip oldukları mantıklıdır. İneklerin sert zemin problemleri anatomik nedenlerden kaynaklanmaktadır.
İç ve dış tırnak uzunluğu farkı: Dış tırnak doğal olarak yaklaşık. 2 – 3 mm daha uzun, böylece inek önce dış tırnağa basar. Sert bir zeminde, bu dış tırnak, ineğin tam ağırlığının basınç zirvesini tek başına taşımalıdır. Bu kadar küçük bir alan üzerindeki bu doğal olmayan, güçlü baskı, mekanik travmatik tırnak hastalıkları riskini arttırır,% 80 arka dış tırnakları etkiler ve ana neden aşırı yüklenmeyi gösterir.
Yumuşak zeminde, ineğin dış tırnağı içeri gömülür böylece her iki tırnak üzerine beraber basabilir bu sayede ineğin ağırlığı tüm ayak alana eşit olarak dağılır. Bu, aşırı yüklemeyi önler ve hafif yanlış hizalamalar için denge sağlar. Artan aktivite, kan dolaşımını ve besin tedarikini iyileştirir. Aynı zamanda büyüyen boynuzun kalitesini artırarak mekanik ve bakteriyel etkilere karşı daha dayanıklı hale getirir.
KRAIBURG kauçuk zemin kaplaması tırnaklara uygulanan baskıyı azaltır
Yanlış yük: sert zeminler, özellikle dış tırnaklara her zaman basınç darbelerine maruz kalırlar.
BETON- KRAIBURG KARERA -KURA ve profiKURA ile 3 mm’de doğal batma ve eşit basınç dağılımı.
Leipzig Üniversitesi tarafından sığır tırnakları üzerinde gerçekleştirilen basınç ölçümleri: daha iyi basınç dağılımına yol açan kauçuk (beton yerine) kullanımıyla azaltılmış basınç zirveleri – daha çok mera arazisine benzer.
Doğru tırnak şekli – doğada olduğu gibi
Tırnak şeklinin bozulması ve topallığı önlemek için boynuz yapını aşınması ile tırnak büyümesi arasında bir denge gereklidir. Sığırları doğal ortamlarda gözlemlediğinizde, hayvanların yumuşak zeminde yürümeyi tercih ettiğini görebilirsiniz. Toprak zemindeki bileşenler, boynuz oluşumu ve aşınma arasında bir denge sağlar ve tırnak aşınması süreklidir. Sert zeminler de aşınmaya neden olur, ancak özellikle topukta, çünkü inek önce ampulün üzerine basar. Bu, yanlış tırnak şeklinin oluşmasına giden ilk adımdır!
Tırnak Şeklinin bozulmasının nedenleri
Yüksek performanslı, yoğun beslenen süt inekleri daha güçlü boynuz büyümesine sahiptir. Topukta çok fazla aşınma, tırnağının “geriye doğru eğilmesine” sebep olur ve tırnak açısı daha düzleşir. Aşındırıcı sert zeminler tırnağı düz bir şekilde taşlayarak/ törpüleyerek duvar kenarının ve dolayısıyla tabanın doğal eğiminin kaybolmamasını neden olur.
Çok uzun tırnak = yanlış yük Düşük topuk ve tırnak açısı <40 ° Bu, koryumda aşırı yüklenmeye ve noktasal morarmaya neden olur (genellikle Rusterholz taban ülseri ile sonuçlanır). Düşük topuk, topuk boynuzu erozyonu ve dijital dermatit gibi bulaşıcı tırnak hastalıkları riskini artırır. Bu nedenle düzenli olarak düzeltici tırnak kesimi gereklidir.
ideal tırnak formu = optimum yük koşulu: Yüksek topuk ve tırnak açısı 45 – 50 ° boynuz ayak yapısının tek tip yük koşulları, tabanın iç kısmının çürümesini önler. Yüksek topuk, ampul alanını kirli yüzeyden yüksekte tutar ve enfeksiyon riskini azaltır.
Kauçuk zeminlerde tırnak aşınması sağlayabilir
sağmal ahırıdaki yürüme alanlarına tırnak aşınması sağlamak için genelde kauçuk altlıklar döşenmez. Bu tür ahırlarda kısmi kauçuk kaplama döşenmesi, sosyal stresi tetikleyebilir. Çünkü, hayvanlar yumuşak zeminde durmayı ve yürümeyi tercih eder, bu nedenle hiyerarşisi daha düşük rütbeli inekler itilir. Tırnak aşınmasını ve doğal yumuşaklığı birleştiren aşındırıcı yumuşak kauçuk zemin kaplamaları kullanılması önerilir.
KURA gübre Sıyırıcı zeminleri
KRAIBURG profiKURA / pediKURA doğal tırnak şeklini korur
Yüzeyinde aşındırıcı bulunan yumuşak kauçuk yürüme alanı döşemesi, yılda 365 gün fizyolojik tırnak aşınmasını sağlar. Çalışmalar, korindon kaplı kauçuk altlıkların tırnak açısının yanı sıra duvar kenarını koruduğunu göstermektedir. Yumuşak zemin, dış tırnağın aşırı yüklenmesini önler ve basınç ülserlerini azaltır. Tırnak açısının yüksek topukla bakımı, ampul alanını kirli yüzeyden uzaklaştırır. Bu, bulaşıcı tırnak hastalıklarını önlemeye yardımcı olur!
Doğada olduğu gibi günlük tırnak aşındırması yapar
Yapılan çalışmalar: pediKURA’nın tırnak düzeltme trimleri arasında bile doğru tırnak pozisyonunu korumaya yardımcı olduğu. Rutin tırnak kesiminin ise gerçek bir ayak bakımı olduğunu göstermektedir. Böylece, daha az zaman alacak ve yanlış yükten kaynaklanan yanlış tırnak şekli ve hastalıkların daha az tedavi ihtiyacı ihtiyacı olacaktır.
Yüzeyinde korindon bulunan profiKURA ve pediKURA, tırnakların duvar kenarlarının kaybını önlerken, rahat bir yumuşaklık ve tırnak aşınması ile benzersiz bir kombinasyon sağlar.
Kuru yürüme alanları – esnek deri
Tırnak bölgesindeki sağlıklı deri, dijital dermatit ve interdigital flegmon gibi bulaşıcı hastalıklara karşı çok önemli koruma sağlar. Bu nedenle yürüme alanlarının – ve dolayısıyla tırnakların – mümkün olduğunca kuru ve temiz tutulması gerekir.
Bu, sıvıların akmasına izin vermek ve yüzeylerin kuru kalmasına yardımcı olmak için yürüme yolundaki entegre bir eğimle elde edilebilir. Hayvanlar için yeterli kayma direncini sağlamak için, yürüyüş konforu için kauçuk döşeme şarttır.
KRAIBURG kauçuk zemin kaplaması yürüyüş yolunda bir eğime izin verir
Kanıtlanmış çözüm
İdrar, kenarlardan merkezde doğru bulunan eğim sayesinde hızla kanala boşalır, böylece yürüme alanları kuru kalır. İdeal yürüyüş yolu zemini için korindon içeren kauçuk zemin ile daha iyi tutunma sağlar. Geleneksel asfalt / beton zeminlere kıyasla, bu çözüm sayesinde yaklaşık % 20 emisyon azalımı sağlanabilir.
Hepsi bir arada kauçuk altlık: Eğim, drenaj ve optiGrip-yüzey
profiKURA 3D zemin kauçuğu ile zeminde % 3’lük bir eğim elde edilmiş olur. Drenaj eğimli kauçuk yürüyüş yolları düz beton yolları ile beraber kullanılabilir. Bu sayede, mevcut ahırlarda yenileme ve iyileştirme için uygundur. Kauçuk zemin kaplama sıyırıcı ile mükemmel temizlik sonuçları elde eder ve temizlenmesi kolaydır. Aşındırıcı yumuşak yüzey, çok kuru zemin koşullarında bile gerekli kayma direncini ve yürüme konforu sağlar. Merkezi sıyırıcı kılavuzu kanala doğru eğim basit ve temiz bir sistemdir!.
profiKURA yüzeyi ineklere “çok iyi kayma direnci” sağlar
Metabolizma
Pozitif enerji dengesine hızlı dönüş.
Özellikle ilk laktasyonda her 1/3 süt ineği negatif enerji dengesine tabidir. Bir Sonraki laktasyon için ineklerin buzağılamadan önce mobilize vücut yağlarını tekrar oluşturabilmeleri son derece önemlidir. Bunda yüksek miktarda yem alımı önemli bir rol oynar.
Yağ birikiminin yenilenmesi: Kauçuk zemin üzerindeki inekler, pozitif enerji dengesine daha hızlı geri döner. Bu başlangıç, beton zeminlerdeki ineklerin aksine, emzirme sonunda orijinal fiziksel durumlarına geri dönmelerine olanak tanır. Bu bulgular, kauçuk zemin üzerindeki ineklerin daha sık beslendiğini açıkça göstermektedir. Bu sayede mobilize vücut yağının mümkün olan en kısa sürede yeniden yapılandırılması için önemlidir.
Yürüme konforu size karşılığını verir
Bir topallık vakasının ortalama maliyeti yaklaşık 400 € * civarındadır. Süt inekleri için hayvan dostu yürüme alanlarına yapılan yatırım, yürüme konforu tırnak sağlığında iyileşme sağlar. Sonuçta! Kauçuk zemin yatırımı, sağlıklı tırnaklar ve kızışma göstergeleri olarak “size geri döner”
Daha yüksek süt verimi : California Üniversitesi’nde PH Robinson tarafından yapılan araştırmalar; süt veriminin doğrudan kuru madde alımına bağlı olduğunu doğrular. Bir ineğin topallık şiddeti (hareket puanı) ne kadar düşükse, yem alımı ve süt verimi de o kadar yüksek olur!
Azalan topallık maliyetleri
Bir sürünün ortalama topallık şiddeti hayvan dostu yürüme alanlarında (= yumuşak, kaymaya dirençli) 0,5 puan katkı sağlar. Tek başına daha yüksek süt verimi, yıllık inek başına yaklaşık 50 € kâr artışı sağlayacaktır. Tecrübelere göre, yürüme alanlarındaki kauçuk döşeme beş yıl içinde kendini amorti eder!
Boş günlerden yer açmak
Daha sık aşım ve daha iyi kızışma algılama çiftlikte doğurganlık performansını artırır. Böylece, doğumdan sonra tekrar gebe kalmaya kadar geçen süre kısalır.
Daha az tırnak hasarı
Çalışmalar, yürüme alanlarındaki yumuşak kauçuk döşemenin mekanik-travmatik tırnak hasarını azalttığını göstermektedir. Bulgular, kızışma sırasında aktif olan hayvanlar arasında önemli ölçüde daha az tırnak yaralanması olduğu gözlemlenmiştir!
Sizin gibi biz de hayvanlarınızın sağlığına bağlıyız. Ürünlerimizin ineklerinizin doğal ihtiyaçlarını ve verimlilik ve çevre açısından gereksinimleri karşılamasını sağlamak için sürekli çalışıyoruz. Bu, nihayetinde size ve ahırdaki günlük işinize karşılığını verir! Bu yürüme konforu içeriğiyle ilgili herhangi bir sorunuz varsa lütfen bizimle iletişime geçin.